Πολιτική ακύρωσης/επιστροφών

Ακύρωση Παραγγελίας

Ακύρωση παραγγελίας γίνεται δεκτή μόνο για όσο διάστημα δεν έχει ακόμα εκτελεστεί (δηλαδή δεν έχει εκδοθεί δελτίο αποστολής) και δεν έχει παραδοθεί το προϊόν. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ακυρώσετε την παραγελλία σας είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στο info@fostonspor.gr, είτε τηλεφωνικά στο 210 515 4000. Ένας συνεργάτης μας θα αναλάβει την ακύρωση της παραγγελίας σας.

Έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε για την πορεία της παραγγελίας σας, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail).

Μετά την ακύρωση της παραγγελίας η επιστροφή του ποσού γίνεται με τον ίδιο τρόπο που επιλέχθηκε η χρέωση από τον πελάτη εντός 48 ωρών.

Δικαίωμα υπαναχώρησης

Έχετε το δικαίωμα υπαναχώρησης από αυτήν τη σύμβαση εντός 14 ημερών χωρίς αιτιολογία.

Ρητά ωστόσο διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει, μεταξύ άλλων, για αγορές:

(α) σφραγισμένων προϊόντων που δεν μπορούν να επιστραφούν αφού αποσφραγιστούν

(β) ψηφιακού περιεχομένου, αφού ξεκινήσει η τηλεφόρτωση ή η μετάδοση του περιεχομένου, οπότε με την έναρξη της τηλεφόρτωσης χάνετε το δικαίωμά σας για υπαναχώρηση.

Η περίοδος υπαναχώρησης θα λήξει μετά από 14 ημέρες από την ημέρα κατά την οποία εσείς αποκτάτε, ή ένα τρίτο μέρος το οποίο εσείς υποδεικνύεται, εκτός του μεταφορέα αποκτάει τη φυσική κατοχή των αγαθών.

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί ταχυδρομικώς, με φαξ ή με email). Τα στοιχεία επικοινωνίας μας βρίσκονται παρακάτω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνημμένο υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης, όμως δεν είναι υποχρεωτικό.

Εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, θα σας γνωστοποιήσουμε μια απόδειξη παραλαβής μιας τέτοιας υπαναχώρησης σε ένα ανθεκτικό μέσο (για παράδειγμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) χωρίς καθυστέρηση.

Για την τήρηση της προθεσμίας υπαναχώρησης, αρκεί να αποστείλετε τη δήλωσή σας σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης πριν από τη λήξη της περιόδου υπαναχώρησης.

Αποτελέσματα της υπαναχώρησης

Εάν υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση, θα σας επιστρέψουμε όλες τις πληρωμές που λάβατε από εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής (με εξαίρεση τα συμπληρωματικά έξοδα που προκύπτουν από την επιλογή σας του τρόπου αποστολής διαφορετικού του φθηνότερου τυποποιημένου τρόπου αποστολής που προσφέρεται από εμάς), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός 14 ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση. Θα πραγματοποιήσουμε την εν λόγω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή, εκτός εάν έχετε ρητά συμφωνήσει διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιβαρυνθείτε με τέλη ως αποτέλεσμα της εν λόγω επιστροφής.

Εσείς οφείλετε να αποστείλετε την επιστροφή των αγαθών ή να τα παραδώσετε αυτοπρόσωπος σε εμάς ή να τα παραλάβει ένα εξουσιοδοτημένο άτομο από εμάς, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός 14 ημερών από την ημέρα στην οποία γνωστοποιείτε σε εμάς την υπαναχώρησή σας από την παρούσα σύμβαση. Η προθεσμία λήγει εάν επιστρέψετε τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών.

Ενδέχεται να καθυστερήσουμε την επιστροφή των χρημάτων μέχρις ότου, παραλάβουμε την επιστροφή των αγαθών ή παράσχετε την απόδειξη ότι έχετε επιστρέψει τα αγαθά, ανάλογα με το ποια προηγείται.

Θα πρέπει να επωμιστείτε το άμεσο κόστος επιστροφής των αγαθών.

Είστε υπεύθυνοι για τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών που προκύπτουν από τη διαχείριση, εκτός από ό,τι είναι απαραίτητο για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν κάποιες νομικές εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης και επομένως ορισμένα αντικείμενα δεν μπορούν να επιστραφούν ή να ανταλλαχθούν. Θα σας ενημερώσουμε εάν αυτό ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.